Jessica J.J. Lutz
Jessica J.J. Lutz

News

My Dutch novel 'De Nederlandse Bruid' (A Bride from Holland) came out in November 2014 and sold out within two months. 

NBD Biblion:

Jessica Lutz - Happy Hour (Uitgeverij Conserve) : Een ambtenaar op een ministerie met een frigide vrouw heeft zijn wekelijkse stapavondje met kroegvrienden. Een van de maten organiseert soms uitstapjes naar bordelen. Op een keer komt de ambtenaar terecht bij een kindhoer. Hij schrikt van de lustgevoelens die het kind bij hem oproept en dat leidt weer tot schuldgevoel. Als hij op zijn werk het dossier 'kinderprostitutie' onder zijn hoede krijgt, probeert hij het meisje te redden uit de handen van pooiers. Zowel in zijn persoonlijke als zijn professionele leven raakt hij steeds meer verstrikt in zijn gevoelens en handelingen. De roman eindigt nogal abrupt op een onverwachte manier. Spannende psychologische thriller met rake karaktertekeningen. De schrijfster woont en werkt als correspondent in Turkije. Dit is haar thrillerdebuut. Paperback met kleine druk.

 

Klem tussen onderwereld  en geweten

Via HDC in Noordhollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad en de Gooi- en Eemlander.


Vrouwenhandel en kinderprostitutie zijn verwerpelijke zaken die bestreden dienen te worden en waar je je verre van moet zien te houden. Dat is de mening van Jean Pierre, ambtenaar van het ministerie van justitie. Voor zijn werk doet hij onderzoek naar het bestrijden van kinderprostitutie in Nederland. Maar of hij zichzelf daar verre van houdt?
Het huwelijk van JP is niet bevredigend, noch voor hem als viriele veertiger, noch voor zijn frigide vrouw Edith. Om aan de sleur te ontsnappen en aan zijn trekken te komen bezoekt JP maandelijks een kroeg met drie
gelegenheidsvrienden om in een geheim bordeel de avond passend af te ronden.
Hun fantasieën over 'leuke avondjes' worden steeds vreemder en wilder. Voor hij het beseft is hij betrokken bij wat hij beroepsmatig juist bestrijdt. Of laten kleine meisjes hem toch niet onberoerd? Zijn goede bedoelingen ten spijt, gaat hij toch door met zijn escapades, bijna willoos. Ten koste van alles, inclusief de veiligheid van zijn eigen kinderen. Hoe redt JP zich uit deze netelige positie? De Haagse onderwereld verlinken en trotseren, met alle gevolgen van dien? Of alles eerlijk opbiechten en werk, huwelijk etc op het spel zetten?
Jessica Lutz, correspondente Turkije voor de NOS, heeft dit heikele prostitutie-onderwerp goed uitgewerkt door alle betrokkenen een stem te geven. Ook Jean Pierres ´´'frigide' vrouw laat zich horen middels dagboekfragmenten die haar afkeer voor de huwelijkse 'verplichting' verduidelijken.
De strop rond de nek van JP wordt steeds strakker aangehaald, het knagen van zijn geweten is oorverdovend; het voelt levensecht. Een sterk psychologisch thrillerdebuut met een verrassend einde.
Ineke Berkhout

 

Reacties van Lezers

Geweldig, tot het eind spannend, inderdaad een heftig onderwerp, maar wel erg van deze tijd.

T. van Ditzhuyzen

 

Ik heb je boek moeten bestellen, hier bij de Standaard boekhandel – heb er dan maar meteen twee besteld zo groot is ons vertrouwen in je schrijftalent. Dus even moeten wachten om eraan te beginnen maar net op tijd voor ons lange weekend in Engeland [...] Er is daar altijd veel te beleven en dat vond ik deze keer soms vervelend want je boek is zo spannend dat ik het ’t liefst in één ruk uit had willen lezen! Ik had het laatste hoofdstuk net uit voor de Eurostar eergisteravond in Brussel arriveerde. Tjonge wat een spanning! En wat heb je die Jean-Pierre met al zijn hang-ups (en ondanks alles toch sympathiek) perfect neergezet!

L. van Nugteren

 

Keispannend jouw boek… ben op ¾ en ben zo benieuwd …

Begin maar aan je volgende te schrijven!!!

D. Fontenelle

 

Ik heb het in één adem uitgelezen. Ik moet zeggen dat ik echt onder de indruk was zowel door de verrassende en verfrissende manier waarop je met het thema, als vanwege je schrijfstijl. Het enige was mij een beetje stoorde, was het voor mij wat abrupte einde. Maar natuurlijk is dat laatste ook een kwestie van smaak.

M. de Werd